Avots- Carina, Carina-forum, Olga, http://www.cookschool.ru/
Vajag:
125 g miltu
½ TK irdinātāja
½ TK cukura
2 ĒK linsēklu
60 ml piena
2 ĒK augu eļļas
1 TK sāls (daudzums jadozē- man šis liekas pārmērīgs, kaut gan krekeriem jābūt sāļiem)
Gatavošana:
Sasildīt cepeškrāsni līdz 200 C.
Sajaukt miltus ar irdinātāju, sāli, cukuru un linsēklām.
Pakāpeniski pievienojot pienu un eļļu, samīcīt mīklu.
Ietīt mīklu plēvē un ielikt ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
Izveltnēt 2-3 mm plānu mīklu, sagriezt krekeros.
Likt uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cept 10-20 minūtes līdz zeltainai krāsai (atkarībā no krāsns)
Komentāri: apraksts daudz plaššaks par procesu. Esmu cepusi ar linsēklām, sezama sēklām, saulespuķu, sasmalcinātiem kaltētajiem tomātiem, fenheļa sēklām un variantu vēl daudz.