sestdiena, 2011. gada 31. decembris

restorāni

nevar teikt, ka šogad esmu atklājusi milzum daudz jaunu ēdināšanas, hm, iestāžu Rīgā, taču tomēr esmu slinkojusi aprakstīšanā. Tās, uz kurām eju pati vai eju kaut cik regulāri, lielākoties ir aprakstītas, taču vēl man ir draugi un tāpēc vairākas reizes gadā es mēdzu nonākt vietās, kurās nenonāktu patstāvīgi. Un man ir ko teikt:) Fotogrāfijas no tīmekļa.
13. Restorāns "Rossini" Pumpura ielā 6, mūsu lielpilsētas visglamūrīgākajā rajonā. Mierīga vide (nu, man nekrīt uz nerviem vīna pagrabu estētika, ja tā atbilst tēmai), izcila ēdienkarte, profesionāla apkalpošana, ļoti nepiespiesta gaisotne (mēs bijām piektdienas vakarā un bija 100% pilns un tas bija patīkami, nevis tracinoši). Risotto ar garnelēm atstāja uz mani ļoti lielu iespaidu. Cenas...nu, tas, neapšaubāmi, ir restorāns:) Es teiktu- ap 17-20 Ls cilvēkam ar vienu vīna glāzi. Sen neesmu bijusi vietā, kur ir pilnīgi skaidrs, par ko tu maksā- un tas nav dekors.
14. "Madride" Hanzas ielas sākumā, uzreizi aiz Valdemāra. Nu, jāsaka, es nevarētu nosaukt citu vietu Rīgā ar šādu koncepciju. Ģimenes ēstuve (Rīgas izpratnē nekādā ziņā ne restorāns) ar saimnieci pie letes, nulli interjēra manierīguma, ikdienas spāņu ēdienu-mūziku-vīnu. Tiešā ceļā paņemts no jebkuras nomaļas Barselonas ieliņas un teleportēts uz Rīgu.
Cenas- uzkoda, vīna glāze, pāris tapas- ap 5 Ls. Noteikti mans labākais iestāžiespaids'11.
UPD 07.2014.  Spriežot pēc izcilās paeljas Berga bazāra ielas tirdziņā, viss notiek vislabākajā kārtībā:)

15. Viesnīcas "Alberts" augšējā stāva bārs-terase. Sveiciens no 90.jiem.Bijām tur septembra sestdienas naktī- feeriski. Uzmācīga mūzika, negaršīgi kokteiļi, netīras tualetes. Dārgi. Publika- ne pirmā svaiguma sudraba jaunatne, ārzemju vecīši un daudz pērkamo meiteņu. Mēs gribējām pēdējo reizi rudenī pasēdēt uz terases un pavilkāmies uz skatu- nu, tas viss bija. Skats- labs. Bet iemeslus vēl uz turieni iet atrast nespēju.

16. Osīriss- reveranss:). Ko nu te rakstīt. Pēc dažu gadu pārtraukuma vairākas reizes šogad tur nonācu un varu tikai apbrīnot, ka ir viena vieta, kura nav zaudējusi neko. Ēdienkarte, apkalpošana, cenas, mūzika, skats uz Barona ielu- viss joprojām ir adekvāts un ļoti labs.
UPD 07.2014. Nu, lieki piebilst. Viss ir kārtībā:)

17. "Vīna studija" Elizabetes ielas sākumā. Laba vieta. Vīnamīļiem- izcila, protams. Vide arī draudzīga un nav pārblīvēta ar dizaina atklāsmēm. No izcilības manās acīs to šķir deserti (viduvēji- ja tie nepieder pie koncepcijas, varēja taču vispār iztikt bez) un publika (trokšņaina dolče-gabana). Bet nu ja esat ar savējiem un jūs interesē gaumīga vide, vīns un ļoti labas uzkodas- protams, ka viss būs ļoti patīkami.