ceturtdiena, 2009. gada 10. decembris

Šokolādes mafini ar biezpiena pildījumu

Avots: Carina-forum, Janochka
Mīkla12 mafiniem:
250 g miltu
2 TK cepamā pulvera
4 ĒK kakao pulvera
1 ola
160 g cukura
0,1 l eļļas
0,3 l kefīra
Pildījums:
150 g biezpiena
vaniļa (vai citrona cedra)
1 ĒK cukura
Gatavošana:
Saberzt olu ar cukuru. Maisot pakāpeniski pieliet eļļu, pievienot kefīru. Miltus sajaukt ar kakao un irdinātāju, piesijāt klāt olas masai. Samaisīt, kamēr mīkla gluda un pārtraukt. Biezpienu saberzt ar cukuru un vaniļu (labāk sasmalcināt blenderī)Formiņas ieziest ar sviestu. Katrā ielikt ĒK mīklas, tad virsū pilnu TK pildījuma un vēl karoti mīklas. Cept 180 C ap 30 minūtēm.
Iespaidi: vieni no ātrākajiem un vienkāršākajiem mafiniem, kurus esmu cepusi. Sulīgi un garšīgi.