svētdiena, 2013. gada 24. februāris

ātrie cepumi ar riekstiem un aprikozēm

neesmu saldētās kārtainās mīklas fane, jo nelietoju margarīnu, taču dažreiz tas ir, neapšaubāmi, ļoti ērti. Tāpēc turu to saldētavā šādiem gadījumiem, kā nepieciešamība pacienāt negaidīti atbraukušu tēti ar tēju un kaut ko saldu pie tās.
Vajag:
bezrauga kārtainā mīkla, nolikt siltā vietā, lai nedaudz atkūst
sauja aprokožu (vai dzērveņu, plūmju un t.t.)- iemērkt karstā ūdenī uz kādām 20 min
sauja riekstu- jebrkuru, taču ne zemesriekstu
ābols
pūdercukurs
kanēlis (var nelikt)
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni, kādus 190 C.
No mīklas izgriezt strēmeles, iezīmēt tajās ar nazi iekšējo taisnstūri, kādu puscentimetru, iegriežot, bet ne cauri (maliņa, uz kuras neliksiet pildījumu, pacelsies).
Samalt blenderī nomizotu ābolu ar riekstiem un izmērcētām aprikozēm, kanēli.
Likt masu uz strēmelēm, uz iekšējā taisnstūra (kādu 1 TK vai vairāk).
Likt cepeškrāsnī.
Cept, kamēr maliņam zeltainbrūna krāsa (minūtes 10-15)
Pārkaisīt ar pūdercukuru.