Pavasarī liekas aktuāli dot bērnam uz skolu žāvēto augļu batoniņus, nevis bulkas. Daudz vērtīgu vielu sastāvā, turklāt batoniņi sanāca lieli- pilvērtīga paēšana dienas sākumā (mans bērns neēd skolas ēdnīcā un vienmēr jāpatur prātā- ko iedot līdzi uz skolu)
Vajag:
1 gl ātri vārāmo auzu pārslu ar klijām
1 gl rozīņu
0.5 gl kokosrieksta skaidiņu
0.5 gl sēkliņu (man-saulespuķu)
1 gl žāvētu melnplūmju
Gatavošana:
Uz mazas uguns sausā pannā lēni un rūpīgi apcept auzas ar kokosu un sēkliņām, kamēr viss gaiši brūns. Samalt ar blenderi žāvētos augļus. Visu sajaukt, mīcīt kamēr mīkla turēsies kopā. Likt uz cepamā papīra blīvi un centīgi, veidojot apt.1.5 cm biezu taisnstūri. Atstāt uz stundu vēsā vietā (es vēl virsū uzliku virtuves dēli ar slogu). Sagriezt ar ļoti asu nazi batoniņos, katru iepakot cepamajā papīrā.
Komentāri: ļoti patīkams rezultāts, baidījos, ka būs auzu putras efekts, taču grauzdēšana palīdzēja, auzas jūt kā auzu cepumos. Otrajā dienā jau pavisam blīvi.