Tatad,
Vajag:
nelielas bietes (ja lielākas- uz pusēm)
burkāni
rāceņi, kāļi*
Gatavošana:
dārzeņus kārtīgi nomazgāt, nogriezt astītes, satīt folijā, likt 200 C krāsnī. Pec apt.20 minūtēm izņemt visus, izņemot bietes. Bietes pacept vēl 15- 20 minūtes.
Komentāri:
Visas šīs minūtes ir relatīvas, jo atkarīgas no dārzeņiem. Iebakstiet ar nazi- ja tas ar zināmu piepūli, bet bez aizķeršanās iet dārzenī- gatavi. Jo burkāni un visi tie kāļi ir gatavi diezgan ātri un pārcepas līdz nevajadzīgam mīkstumam diezgan ātri.
*izrādījās, ka mans optimisms attiecībā uz to, ka rāceņi ir ēdami, ir nepamatots- šis dārzenis nav priekš manis! Tāpēc esat akurāti, ja arī jums ar to iepriekš nebija pieredzes.
Pildītas bietes ar bulguru
Vajag:
ceptas bietesizvārīts bulgurs, sajaukts ar brinzu vai citu sāļu sieru, zaļumiem, kādu marinētagurķa gabaliņu vai kaperu.
Gatavošana:
Akurāti izgrebt bietes, sapildīt, likt cepamajā traukā, cept 10 minūtes 200 C.
Cepto dārzeņu salāti
Ideja no cookschool.ru, Iris.
Vajag:strēmelēs sagrieztas ceptas saknes
1 TK eļļas, 1 TK- 1 ĒK mārrutku
zaļumi, pipari
Gatavošana:
Visu sajaukt.
Komentāri: mārrutki ir absolūti nepieciešami, jo savādāk šie salāti nebūs ēdami- visi dārzeņi pārāk saldeni. Mārrutki tos padara visai simpātiskus.