sestdiena, 2012. gada 24. novembris

2 vienkārši ēdieni ar ceptiem dārzeņiem

vienkārši, jo lēti un maz darbību, taču nevar teikt, ka ātri, jo dārzeņi jācep krāsnī. Laikam jau tā ir mana karma- mēģināt atrisināt kaut cik efektīvi ēšanas jautājumu nedēļai un nespēt to. Jo tas prasa pārmērīgu disciplīnu un domāšanu. Taču es cenšos. Un viens no veidiem ir svētdienas vakarā satīt folijā dārzeņus, sacept tos krāsnī (visus un daudz, jo krāsns elektriskā un necik ekonomiski tas nesanāk) un tad vismaz nedēļas sākumā ir izvēle. Jo no šiem dārzeņiem var vārīt zupu, tos ātri pagatavot ar kādu sardeli vai arī- sagriezt salātos. (Kamēr man nav izauguši virtuālie spārni no veselīgās ēšanas, atzīšos, ka visu aizvadīto nedēļu es ēdu siermaizes, bet bērns- pelmeņus:))
Tatad,
Vajag:
nelielas bietes (ja lielākas- uz pusēm)
burkāni
rāceņi, kāļi*
Gatavošana:
dārzeņus kārtīgi nomazgāt, nogriezt astītes, satīt folijā, likt 200 C krāsnī. Pec apt.20 minūtēm izņemt visus, izņemot bietes. Bietes pacept vēl 15- 20 minūtes.
Komentāri:
Visas šīs minūtes ir relatīvas, jo atkarīgas no dārzeņiem. Iebakstiet ar nazi- ja tas ar zināmu piepūli, bet bez aizķeršanās iet dārzenī- gatavi. Jo burkāni un visi tie kāļi ir gatavi diezgan ātri un pārcepas līdz nevajadzīgam mīkstumam diezgan ātri.
*izrādījās, ka mans optimisms attiecībā uz to, ka rāceņi ir ēdami, ir nepamatots- šis dārzenis nav priekš manis! Tāpēc esat akurāti, ja arī jums ar to iepriekš nebija pieredzes.
Pildītas bietes ar bulguru
Vajag:
ceptas bietes
izvārīts bulgurs, sajaukts ar brinzu vai citu sāļu sieru, zaļumiem, kādu marinētagurķa gabaliņu vai kaperu.
Gatavošana:
Akurāti izgrebt bietes, sapildīt, likt cepamajā traukā, cept 10 minūtes 200 C.
Cepto dārzeņu salāti
Ideja no cookschool.ru, Iris.
Vajag:
strēmelēs sagrieztas ceptas saknes
1 TK eļļas, 1 TK- 1 ĒK mārrutku
zaļumi, pipari
Gatavošana:
Visu sajaukt.
Komentāri: mārrutki ir absolūti nepieciešami, jo savādāk šie salāti nebūs ēdami- visi dārzeņi pārāk saldeni. Mārrutki tos padara visai simpātiskus.