Recepte no arx0nt.livejournal.com.
Āboli ar rikotas, šokolādes un ingvera pildījumu
Vajag:
2 kraukšķīgus palielus ābolus250 g rikotas*
svaigs ingvers (vadīties pēc garšas, aptuveni 1-1.5 cm)
50 g tumšas šokolādes
2 TK medus
citrona sula
Gatavošana:
Pārgriezt ābolu uz pusēm, akurāti izgrebt, mīkstumu bez sēklām sīki sagriezt. Pārliet ar kādu tējkaroti citrona sulas, lai nekļūst tumši. Sarīvēt ingveru, pievienot sasmalcinātajiem āboliem. Sarīvēt šokolādi un gandrīz visu (nedaudz atstāt pārkaisīšanai) sajaukt ar rikotu. Sajaukt rikotu ar āboliem. Pildīt ābola pusītes, pārkaisīt.
Komentāri:
*rikotu nevajag aizvietot ar biezpienu- šeit nav vajadzīgs biezpiena skābums. Es pirku igauņu rikotu, kas ir lētāka par biezpienu. Var, protams, autentiskāku, noteikti šāds deserts no tā tikai iegūs.
Iespaidi: man ļoti garšoja, esmu sajūsmā! Māsai gan likās, ka pārāk liels kontrasts ar ābolu, kurā sapildīts. Man tieši tas patika- tāda kraukšķīga laiviņa, taču saprast viņas komentāru varu. Un tāpēc- nākamais deserts.
Persiki ar rikotu, šokolādi un vaniļu
Vajag:
Visu kā iepriekšējā receptē, tikai 2 ābolu vietā- 6 pusītes konservēta persika, no kurām 2- sasmalcināt. Un ingvers jāaizstāj ar vaniļu- īstu vai esences pilienu.Iespaidi: daudz maigāks deserts un neitrālāks, noteikti daudziem garšos labāk. Bet nu es palieku pie pirmā:)
Taču noteikti vasarā pamēģināšu ar īstu persiku un aprikozi. Un var variēt garšvielas- kanēlis, kardamons, muskatrieksts un zieds, noteikti vēl kaut kas.