Avots- http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2940/moroccan-aubergine-and-chickpea-salad
Vajag:2 baklažānus
2-3 ĒK olīveļļas
400 g nuta
liela bunte kinzas, rupji sakapāt
1 sarkanais sīpols, sasmalcināt
Aizdaram:
Pa 1 TK kaltētās parikas un malta kumīna
1 TK medus
1 citrona sula
4 ĒK olīveļļas
Gatavošana:
Iemērkt nutu uz nakti, tad izvārīt (sālīt tikai paššas beigās!)
Sagriezt baklažānus ripās, apslacīt ar eļļu, pārkaisīt ar sāli-pipariem, grilētt 10 minūtes no katras puses. Sagriezt ripas 4 daļās.
Izvārīto nutu sajaut a kunzu, sīpoliem, baklažžanu. Aizdara ingredientus sakult, pārliet salātiem.
Iespaidi: personīgi mani nuts salātos nesajūsmina (pārāk sauss un riekstains manai gaumei),
taču ja tas garšo- būs labi.