svētdiena, 2015. gada 27. septembris

asā dārzeņu zupa ar tītara frikadelēm

nāk lietus un aukstums un mūsu mājā visi ēdieni kļūst arvien asāki- tā tas tagad būs līdz ziemai. Šī zupa ļauj lietot tītaru- ārkārtīgi retu produktu mūsu mājās. Kaut kā mēs to nesaprotam un vairāmies.
Bet zupa sanāk laba- smaržīga un rudenīga.
Vajag:
frikadelēm
200 g tītara maltās gaļas
1/2 olas:)
1/2 sīki sakapāta maza sīpola
1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
1 TK Vorčesteras mērces
2-3 pilieni Tabasco
-------
zupai
2 lieli burkāni, sarīvēt (labāk ar korejiešu rīvi)
4-5 kartupeļi, sagriezt mazos kubiņos
1 sīpols, sīki sagriezt
2 ķiploka daiviņas, sakapāt
sauja saldētu zirnīšu
puse maza puķkāposta
2 laura lapas
sāls, pipari, 3-4 pilieni Tabasco
1 ĒK eļļas
1 l dārzenu buljona (biokubiņš, jā:)
puskārba turku zirņu
sīki sakapāti daži pētersīļu un diļļu zariņi
Gatavošana:
Divlitrīgā katliņā uz mazas uguns uzkarsēt eļļu, likt laura lapas, pacept pusminūti, likt sīpolus un burkānus, pacept 2-3 minūtes. Likt visu pārējo, paredzēto zupai, Vārīt, kamēr gatavi dārzeņi. Atsevišķi uzvārīt ūdeni mazā katliņā, sajaukt visu paredzēto frikadelēm, savelt bumbiņas, vārīt 5 minūtes. Izņemt no ūdens un pielikt zupai.