pirmdiena, 2015. gada 18. maijs

pākšu pupiņas ar kazas sieru

vieglas, garšīgas pusdienas mājās vai līdzņemšanai uz darbu. Nejauši tiku pie mīkstā kazas siera gabaliņa un pat neapēdu to pirmajās piecās minūtēs, sanāca to izmantot ēdienā.
Vajag:
plakanās pākšu pupiņas (var arī saldētas parastās)
kazas siers
saulespuķu sēklas
olīveļļa
sāls, pipari, raudene
saulespuķu dīgsti
Gatavošana:
pagatavot tvaicētas pākšu pupiņas, nedaudz pārkaisīt ar raudeni (svaigās jātvaicē 8-10 minūtes), salauzt ar dakšu sieru, likt uz šķīvja pupiņas, sieru, dīgstus, sēkliņas (tās var iepriekš apgrauzdēt), pārkaisīt ar sāli un pipariem, pārslacīt ar nedaudz eļļas. 
Komentāri: Noteikti kādu skābumu var pievienot- dažus pilienus citrona sulas vai kādu etiķi, var arī izmantot izteiksmīgāku eļļu- man šinī variantā patīk, ka visam paliek tadas pamata, konkrētas garšas un kopumā maigi.