vieglas, garšīgas pusdienas mājās vai līdzņemšanai uz darbu. Nejauši tiku pie mīkstā kazas siera gabaliņa un pat neapēdu to pirmajās piecās minūtēs, sanāca to izmantot ēdienā.
Vajag:
plakanās pākšu pupiņas (var arī saldētas parastās)
kazas siers
saulespuķu sēklas
olīveļļa
sāls, pipari, raudene
saulespuķu dīgsti
Gatavošana:
pagatavot tvaicētas pākšu pupiņas, nedaudz pārkaisīt ar raudeni (svaigās jātvaicē 8-10 minūtes), salauzt ar dakšu sieru, likt uz šķīvja pupiņas, sieru, dīgstus, sēkliņas (tās var iepriekš apgrauzdēt), pārkaisīt ar sāli un pipariem, pārslacīt ar nedaudz eļļas.
Komentāri: Noteikti kādu skābumu var pievienot- dažus pilienus citrona sulas vai kādu etiķi, var arī izmantot izteiksmīgāku eļļu- man šinī variantā patīk, ka visam paliek tadas pamata, konkrētas garšas un kopumā maigi.