otrdiena, 2015. gada 14. jūlijs

makaroni ar foreli un zirnīšiem

bērns nometnē un šis ir tas vienīgais laiks gadā, kad ēdu un gatavoju mājās zivi:)
Parasti tā, ka nav ko rakstīt- 2 minūtes no katras puses uz pannas, vai arī folijā ar kādu dilles kātu. Bet nu šis jau daudz maz izskatās pēc receptes.
Vajag:
šķēle foreles vai maza fileja
makaroni 
sauja zaļo zirnīšu
daži zariņi diļlu
citrona šķēle
pāris karotes svaigā siera vai/un tomātu mērces
Gatavošana:
Uz pannas ar pāris pilieniem eļļas izcept foreli (2 minūtes no katras puses). Var arī cepeškrāsnī, ja ir laiks.
Uzvārīt ūdeni, pasālīt, likt vārīties makaronus. 3-4 minūtes pirms beigām piemest klāt zirnīšus. Pa to laiku foreles fileju sadalīt mazos gabaliņos. Ja lietosiet svaigo sieru- saputot ar citrona sulu.
Nokāst makaronus, pievienot zivi, dilles, svaigo sieru, citrona sulu, tomātu mērci. Sāli-piparus, ja vajag.
Svarīgi ir foreles cepšanas laikā neuzkāpt kaķim, kas pacietīgi guļ pie cepēja kājām un demonstrē, ka viņa skaistums un uzticība pilnībā atbilst pamata prasībām pret foreles ēdāju.