otrdiena, 2010. gada 24. augusts

mini-čīzkeiki ar melnplūmēm

Vajag:
400 g (2 iepakojumi) Filadelfijas siera
60-70 ļoti smaržīga medus (man bija apelsīnu ziedu)
100 ml saldā krējuma
1 paciņa RUF želatīna (paredzētā 500 ml šķidruma, liekas, ka 10g)
liela sauja melnplūmju, nomazgāt-nosusināt, sagriezt sīki
pamatam:puspaka „Selgas” vai „dāmu pirkstiņu”
30 g sviesta, izkausēt
Gatavošana:
Iemērkt želatīnu, izkausēt kā instrukcijā teikts.
Samalt cepumus, sajaukt ar izkausēto sviestu.
Sajaukt sieru, krējumu, medu, melnplūmes, saputot. Pievienot želatīnu. Var pievienot pāris ĒK alkohola- piemēram, ruma.
Likt masu silikona formiņās, pa virsu likt 1-2 TK cepumu, akurāti pieplacināt. Likt ledusskapī uz dažām stundām.

elementārie kartupeļi

mūsu šīsvasaras favorīts- nu, kad vispār tika gatavots kaut kas. Atšķiras no parastiem vārītiem kartupeļiem, vairāk garšas.

Kartupeļi ar ķiplokiem un dillēm

Avots- IRIS, cookshool.ru
Vajag:
2 kg kartupeļu
pāris ĒK sakapātu diļļu
ķiploki- mums garšo vairāk, tāpēc šādam daudzumam- vesels ķiploks
20-30 g sviesta
sāls
Gatavošana:
Nomizot kartupeļus (jaunos var nemizot), sagriezt lielos gabalos (nelielus kartupeļus- uz pusēm, lielākus- 4 daļās), likt tukšā katlā. Izspiest virsū ķiplokus, pārkaisīt ar dillēm, pasālīt, salikt starp kartupeļiem sagrieatu gabaliņos sviestu. Ieliet pusglāzi ūdens, uzlikt vāku. Uz nelielas uguns tvaicēt 25 minūtes no brīža, kad sāks vārīties.

Jūlija Višņevecka

Atkal tāds fotogrāfijas veids, kurš mani uzrunā visvairāk. It kā nejauši noķertie cilvēku un pilsētu mirkļi- turklāt tik skaisti, trūkst vārdu.
Krievijā strādājoša žurnāliste Jūlija Višņevecka un viņas fotogrāfijas.
Šeit ir Erevāna (tirgus fotogrāfija ir no šīs sadaļas)
Šeit ir milzīgs portfolio pa pilsētām un valstīm