otrdiena, 2009. gada 11. augusts

Mini pissaladières

Avots:www.bbcgoodfood.com
Vajag:
3 ĒK olīveļļas
4 sīpoli, plāni sagriezt
2 ķiploka daiviņas, sasmalcināt
2 TK balzāmetiķa
1 TK kaltēto Provansas garšaugu
375 g kārtainās mīklas
100 g olīvu, pārgriezt uz pusēm
daži saulē kaltēti tomāti, sagriezt
50 g anšovu, sagriezt gareniski
Gatavošana:
Uzkarsēt pannā eļļu, apcept sīpolus apmēram 20 minūtes, kamēr zeltaini. Pievienot garšaugus, sāli, piparus, etiķi, ķiplokus, gatavot dažas minūtes. Atdzesēt.
Sasildīt cepeškrāsni līdz 220 С. Izrullēt mīklu, sagriezt 4 cm kvadrātos, uzlikt uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Uz katra kvadrāta likt karoti sīpolu, pusīti olīvas, tomātu gabaliņu, anšova strēmeli.
Cept 10-12 minūtes, kamēr zeltaini un pufīgi.
Iespaidi: garšīgi, ļoti vienkārši un izcili der pie auksta baltvīna.