sestdiena, 2011. gada 11. jūnijs

kartupeļu sacepums


Vajag:
uz rupjas rīves sarīvētus kartupeļus, es nedauzd arī nospiežu sulu
pāris olas
krējums vai jogurts (vai arī- ak, šausmas!- majonēze)
dažādi garšaugi (man- zaļi timiāns un pētersīļi, kaltēts timiāns un baziliks), pipari (melnie, rozā, kajenas), sāls
Gatavošana:
Visu sajaukt, lit iesviestotā veidnē, cept kādu stundu 200 grādos.
Komentāri: man patīk struktūra, kāda sanāk sacepot rīvētus kartupeļus, taču pieļauju, ka tāda nebūt ne visiem varētu garšot.

raibi salāti

Tas būs mans atgādinājums par to, ka dabas veltes:) ir skaistas, garšīgas, veselīgas un dažas pat jau lētas (jaunie kāposti, piemēram). Nekādu sarežģītu vai pat konkrētu recepšu- vienkārši pielietojuma varianti.

No augšas uz apakšu, no kreisās uz labo:
- daži svaigi burkāni- gan būs nepieciešama korejiešu burkāniem paredzēta rīve; zaļie loki, melnā sezama sēkliņas, daudz ķiploka, eļļa.
- salātu un spinātu lapas, redīsi, dilles, tomāti, sāls un dažādu piparu maisījums, pāris pilienu vīna etiķa.
- čeriji, mocarellas bumbiņas, daudz svaiga bazilika, pipari, grauzdētas ķirbja sēkliņas.
- mocarella, tomāti, gurķi, baziliks, rozmarīns, nedaudz eļļas, pipari.
- jaunie kāposti, sāls- pipari-etiķis, grauzdētas ķirbja sēklas, šķipsna cukura, (ideja no elena-fialka.livejournal)
- mocarella-tomāti-baziliks, sāls-pipari.