Visas pavasara norises tik ļoti tieši iedarbojas, taisni jābrīnās. Šodien gāju pāri Vanšu tiltam uz Pārdaugavu un ieraudzīju, ka ledus nokusis- tek ūdens! Un tāds saviļņojums, it kā nez kā būtu gaidījusi šo dienu un skatu! Bet patiešām tekošs ūdens sen nav redzēts- skaisti.
Vēl mājās un darbā esmu apkrāvusies ar ziedošiem augiem- lai uzburtu sajūtu.
Nu, un par plāceņiem:)
Tehnoloģija- tā pati, kā citiem-šeit. Iespaidojoties ar rezultātiem, tagad lieku uz kādām 4 dienām ledusskapī, lai sāktos fermentizācija.
Vajag: Rupjie kviešu milti (nopērkami jebkurā biopārtikas veikalā)+magones+linsēklas+pāris ĒK eļļas, ūdens, šķipsna cukura, šķipsna sāls. Protams, konsistence savādāka, daudz rupjāka.
Un tad savelt bumbiņas, novākt ledusskapī. Nav tik plastiski. Izveltnēt sanāk vispirms ar rokām, tad arī var ar to rīku...kā to sauc? mīklas rullis? lai būtu tā.Cept uz sausas pannas dažas minūtes.
Iespaidi: labi, nekādu pretenziju- tikai nākamai porcijai likšu sēkliņas, kurām vairāk garšas- ķimenes, nigellu.