trešdiena, 2009. gada 24. jūnijs

Kaut kas absolūti burvīgs

Daudz ir operas dziedātāju, kurus var tikai klausīties- labāk neredzēt- taču ne šinī gadījumā! Pāris Netrebko-Viljazons ir kaut kas apstulbinošs, taču trio...!!!! Protams, jāpiekrīt, ka Netrebko.. ēē... vitalitāte:) ne vienmēr ir vajadzīga, taču tomēr tas ir kaut kas ļoti atšķirigs un jauks.
http://www.youtube.com/watch?v=Pa58TdbRGJ4&feature=related

Burkānu- kanēļa pīrāgs

Vajag:
2 gl rīvētu burkānu
8 ĒK eļļas (neitrālas, piemēram, vīnogu kauliņu)
1 gl cukura
3 TK kanēļa
2 olas
2 gl miltu
1 TK sodas (dzēst ar etiķi)
* var pievienot kaltētu vai svaigu ingveru, kaltētas dzērvenes
Gatavošana:Burkānus sarīvēt uz rupjas rīves, visu sajaukt. Izlikt ieeļļotā cepamajā formā, cept 180-200 grādos 30 minūtes. Atdzesēt, sagriezt, pārkaisīt ar pūdercukuru.

Vācu gaļas maize

Avots- http://www.edimdoma.ru/, Stet

Vajag:
2 baltmaizes bulciņas
1 sarkana paprika,
1 dzeltena paprika
50 g sezama sēkliņu
200 g fetas siera
1 sīpols
bunte pētersīļu
750 g jauktas maltās gaļas
sausās paprikas pulveris
2 olas
1 TK sinepju
sāls,
pipari
40 g sviesta
piens bulciņu mērcēšanai
Gatavošana:
1. Bulciņas iemērkt pienā. Papriku iztīrīt un sagriezt kubiņos. Sezamu apcept. Fetu sagriezt kubiņos, sīpolus un pētersīļus sasmalcināt.
2. Malto gaļu savienot ar izmirkušajām bulciņām, labi izmīcīt (kā mīklu), pielikt sīpolus, papriku, paprikas pulveri, olas, sinepes, nedaudz sāli un piparus, visu labi samaisīt, pēc tam pielikt fetu, apmaisīt.
3. Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sadalīt gaļu 2 daļās, katru daļu izlikt uz folijas kukuļa formā. Izkausēt sviestu, sajaukt ar apcepto sezamu, pārziest ar šo maisījumu abus kukuļus. Labi aizdarināt foliju un ielikt cepeškrāsnī uz 50 minūtēm. Pēdējās 20 minūtes atvērt foliju.

Svaigu kāpostu pīrāgs

Ļoti vienkārši, ekonomiski un garšīgi:)




Vajag:
500 gr kāpostu -sagriezt ļoti plāni
Mīkla:3 olas sakult,
5 ĒK krējuma
3 ĒK majonēzes (nelietoju, aizvietoju ar krējumu)
6 ĒK miltu
1 TK sāls
2 TK irdinātāja
Gatavošana:Cepamo formu bagātīgi ieziest ar sviestu, ielikt kāpostus, viegli piespiest. Olas sajaukt ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu uzliet uz kāpostiem un ielikt sasildītajā līdz 180-200 grādiem cepeškrāsnī. Cept pusstundu līdz zeltainai krāsai. Man vēl patīk pirms cepšanas uzbērt majorānu vai timiānu vai kādu garšaugu maisījumu.