pirmdiena, 2013. gada 2. decembris

ķirbja maize

Izcila recepte no izcilā bloga lapatissiere.livejournal.com.

Ķirbju maize
(mūsu izpratne, bez šaubām, kēkss)
Vajag (vienam garenam kukulim vai 12 mafiniem):
pusglāze rozīņu, iemērkt iepriekš*
----------------------------------------
180 g kviešu miltu*
150 g kviešu pilngraudu miltu (nesijāto)
1 TK cepamā pulvera
3/4 TK sodas
1/2 TK kanēļa
1/2 TK sāls
1/4 TK muskatrieksta
1/8 TK maltu krustnagliņu
150 g cukura (man- gaišbrūnais, kā vienmēr)
------------------------------------------
1 gl ķirbja biezeņa
2 olas
120 ml eļļas
Gatavošana:
Sajaukt miltus, visas garšvielas, izsijāt, sajaukt ar cukuru.
Atsevišķi sajaukt olas, eļļu, ķirbja biezeni.
Sajaukt abus maisījumus, ilgi nemaisīt- tikai kamēr nav sausu miltu. Pielikt rozīnes.
Cept 200 C 30-40 minūtes, gatavam ļaut nedaudz pastāvēt cepamajā formā, tad izņemt un atdzesēt uz restes.
Komentāri:
*rozīnes nelietoju, tatad- kaltētas dzērvenes
**man šie arī bija pingraudu, taču sijātie
Iespaidi: ļoti vienkārši, precīzi un ļoti, ļoti garšīgi. Īsta svētku smarža.