trešdiena, 2010. gada 17. novembris

Mannas bagete

Īsti bagete tā nav, bagetei ir sarežģītāka (un savādāka) tehnoloģija un arī savādāks rezultāts. Taču tas ir autornosaukums un maize tiek veidota bagetes formā- nu, lai tad paliek. Sanāk ļoti mīksta baltmaize- nevis gaisīga, bet blīva un nav arī sausa. Es gan nezinu, kā to struktūzu varētu aprakstīt- nav jau mitra vai, teiksim, sulīga:)
Otrajā dienā to var labi izmantot apcepšanai-grauzdēšanai, taču pirmajā dienā tai ir tāda garša, kāda tikai var būt siltai baltmaizes šķēlei ar ābolu ievārījumu pa virsu. Cilvēkam, kurš ikdienā neēd rauga maizi un vēl jo vairāk neaizraujas ar baltmaizi. Bet nu pirms svētkiem un garām brīvdienām- var:)
Mannas bagete

Recepte- Lilia, cookschool.ru
Vajag:
125 g mannas
450 g miltu
500 ml ūdens
40 g svaiga rauga
1 ola
1 ĒK sāls
Gatavošana:
Raugu atšķaidīt pusglāzē silta ūdens (ap 40 C, ne vairāk). Mannu sajaukt ar pārējo ūdeni, sāli, uzvārīt. Noņemt no uguns, atstāt uz dažām minūtēm. Kamēr manna silta, pievienot olu, ūdeni ar raugu, miltus. Izmīcīt mīklu, atstāt uz stundu.
Izveidot bageti*(divas), atstāt uz 15 minūtēm. Likt līdz 200 C iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, cept 15-20 minūtes, kamēr zeltaina un pieklauvējot pie apakšas, tukša skaņa.
*receptē nekas nav teikts par iegriešanu- es to daru. Ar ļoti asu nazi vai žileti (ja maize tiek regulāri cepta, ir vērts šim nolūkam ieviest atsevišķu papīra nazi) iegriežu vairākās vietās.
Komentāri: kā jau teicu- maize būs mīksta un smaržīga, taču tai nēbūs tādas izteiktas bagetes garozas. Ne tā tiek cepta. Var jau apslacīt to ar ūdeni pirms cepšanas un arī cepeškrāsni- taču labāk to visu darīt ar parastas bagetes recepti.
.