trešdiena, 2012. gada 10. oktobris

bulgurs ar olīvām, grilētu papriku un zaļumiem (3/6)

nekādu jau ekstraordināru atšķirību receptēs nebūs- gaļu-zivis un tml. es pašlaik praktiski neēdu (bet ciemiņu rudens sākumā gandrīz nav), sezonālie dārzeņi- nu, tie nepārsteidz ar dažādību:)
Vajag:
1/3 gl bulgura (sausā veidā)
puse grilētas paprikas*, sagriezt strēmelēs
liela sauja melno olīvu
3-4 zariņi timiāna, pusbunte pētersīļu, šķipsna kaltēta oregano
1 TK eļļas, sāls, papari
*papriku cepu 200 C krāsnī, kamēr melni pleķi no visām pusēm, tad ielieku maisiņā un pēc 10 min.nomizoju. Sagriežu strēmelēs, nedaudz pārleju ar eļļu un uzglabāju ledusskapī visu darba nedēļu.
Gatavošana:
Uzsildīt katlā eļļu, likt papriku, timiānu, oregano, pēc pāris minūtēm iebērt bulguru, pārliet ar karstu ūdeni vai buljonu (lai pārklāj un vēl nedaudz), pielikt sāli-piparus, olīvas.
Uzlikt vāku un vārīt 10 minūtes, pārbaudot pa laikam- vai nav iesūcies viss šķidrums (tad pieliet vēl nedaudz). Noņemt no uguns, pielikt sakapātus pētersīļus.
Garšīgi!