piektdiena, 2015. gada 6. februāris

banānu-jogurta kekss ar valriekstiem

Divi pārmērīgi gatavi banāni vienmēr ir signāls kaut kam tādam. Un no Valio saņemtais jogurts- arī:)
Faktiski, piektdienas vakars arī ir signāls. Un pasakaini skaistais laiks. Nu, vienvārdsakot, ja cilvēks grib keksu, signālus viņš atradīs uz uztvers bez problēmām.
Žēl tikai, ka gatavoju vakarā un trūksts gaismas fotografēšanai. 
Kekss ir no mitrajiem, "sulīgajiem", nav ne trekns, ne pārāk salds, smaržo pēc banāniem un ir visai dekadents.
Vajag:
(gl=240 ml)
2 ļoti, ļoti gatavi banāni, samīcīt ar dakšu
1 gl bezpiedevu jogurta
2 olas
1/4 gl eļļas (vīnogu kauliņu)
nedaudz vaniļas esences

0.5 gl gaišbrūnā, Damerara cukura
šķipsna sāls
0.5 TK kanēļa
2 TK cepamā pulvera (bez kalna)
0.5 gl valriekstu
0.5 TK kanēļa
2/3 gl kviešu miltu+1/3 gl pilngraudu+1/2 gl baltmaizes rīvmaizes

Gatavošana:
Uzkasēt cepeškrāsni, 180 C.
Vienā traukā sajaukt visas slapjās sastāvdaļas (saraksta pirmās piecas).
Otrā traukā- visas sausās.
Sajaukt vienu maisījumu ar otru, maisīt tikai tikmēr, kamēr nav sausu miltu.
Iesviestot gredzenveida cepamo formu, likt mīklu.
Cept pusstundu, pārklāt ar foliju un cept vēl 20-30 minūtes.