piektdiena, 2009. gada 21. augusts

Paprikas kūka

Vajag:
300 gr miltu
100 gr sviesta
500 gr sīpolu (garšīgāk- šalota, ja nav slinkums tīrīt)
500 gr tomātu
4 dažādas krāsa paprikas
Gatavošana:Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz restes izcept papriku, ielikt polietilēna maicā, aizsiet galu. Pagatavot mīklu: sakapāt miltus ar svietu, piejaukt pāris TK auksta ūdens, savākt bumbā. Ielikt ledusskapī. Tikmēr sīki sagriezt sīpolus un nomizotus tomātus, sajaukt. Nomizot cepto papriku un sagriezt strēmelēs. Ieeļōt cepamo formu, ieklāt mīklu (nav nepieciešams izveltnēt, var kā plastilīnu), tai virsū- tomātu un sīpolu maisījumu. Virsū likt papiku, pārmijus dažādās krāsās (nedaudz pāri vienu strēmeli otrai, jo nedaudz sarausies). Cept 45 minūtes, atdzesēt.
Iespaidi: ļoti garšīgi un smuki! Kolēģi to sauca par picu- laikam tā arī ir.