trešdiena, 2009. gada 28. oktobris

Cepts ķirbis ar saldo krējumu, timiānu un parmezānu

Avots- www.bbcgoodfood.com
Vajag:
1,5 kg ķirbi
300 ml saldā krējuma
150 ml piena
2 TK timiāna lapiņu
3 ķiploka daiviņas, sasmalcināt
85 g'sarīvēta parmezāna
Gatavošana:
Nogriezt ķirbim "cepurīti", izņemt sēklas. Uzkarsēt krējumu ar pienu, ķiplokiem, lielāko daļu timiāna. Karstā ielikt 50 g parmezāna un visu ieliet ķirbī.
Cept 1,5 stundu 150 C (maziem porcijveida ķirbjiem laiks jāsamazina). Pēc tam noņemt vāciņu, uzbert pārējo parmazānu un likt 200 C, kamēr zeltaina augša.
Iespaidi: taisīju mazu ķirbīti (kā milzīgs ābols pēc izmēra) un tas bija pareizi- pēc intensitātes- žuljēns un lielāka porcija būtu paredzēta lielākam cilvēku daudzumam. Garšīgi. Timiānu liku vairāk.