ceturtdiena, 2013. gada 3. janvāris

Siera torte ar banāniem un iebiezināto pienu

Man šīs receptes nosaukums skan kā mūzika. Viss, kas man garšo. Turklāt tā ir Džeimsa Mārtina recepte (žurnāla "Good Food" 2012.novembra numurs) un viņam es ļoti uzticos.
Recepte ir megavienkārša, rezultāts- perfekts.
Ir viena nianse, par to pastāstīšu pie komentāriem.
Tulkojums-atstāstījums- mans.
Vajag:
150 g šokolādes cepumu (man- Selga)
75 g sviesta
2 ĒK dzidra medus
4 banāni
400 g krēmsiera (torte bija Ziemassvētkos, līdz ar to- tikai Filadelfija)
4 ĒK pūdercukura
1 ĒK kļavu sīrupa
225 g kondensētā piena ar cukuru*
Apdeits *par kondensēto pienu. Tas produkts, kuru min Dzeimss Martins, laikam tomēr ir mūsu izpratnē vārītais kondensētais piens. Man liekas, ka ar nevārītu sanāk smalkāka garša, bet nu lemiet paši.
Gatavošana:
Sasmalcināt cepumus ar 25 g sviesta un medu. Izbert 23 cm formā ar noņemamu malu, ar glāzes apakšu sablīvēt, veidojot pamatu.
Sagriezt 3 banānus, izkausēt pannā pārpalikušo sviestu, likt banānus, apcept 2-3 minūtes. Atdzesēt, likt uz cepumu pamatnes.
Sajaukt sieru ar pūdercukuru, samaisīt*- tikai sajaukt, nemaisīt vairāk! Tad pielikt kļavu sīrupu un iebiezināto pienu, apmaisīt, likt uz banāniem. Likt ledusskapī, labāk uz nakti.
Ja vēlaties, var izgatavot šokolādes mērci- sakausēt kopā 225 g piena šokolādi, 175 g saldā krējuma, 40 g sviesta, nu bet man tas likās par ekstrēmu.
Komentāri:* nu tā, te viena nianse, kā jau teicu. Receptē skaidri teikts- tikai ne overbeat! Taču es biju jau aizmirsusi, kas skaitās pārkulšana neceptajām siera kūkām un kūlu maz- pusminūti, taču ar mikseri. Un, protams, siers momentā kļuva šķidrs. Nu ko darīt- pieliku paciņu želatīna. Un tad viss ideāli sanāca. Mans ieteikums ir maisīt ar koka karoti un rūpūgi sekot- ja jūsu maisījums ir kaut cik šķidrāks par... nu nezinu, nedaudz šķidrāku par normu Filadelfiju))), lieciet tik želatīnu vai agaru.
Iespaidi: ideāla, perfekta, smalka (un tas nemaz nav pašsaprotami, vienkārši taču ingredienti!), ļoti garšīga. Nav arī par saldu- tieši tāda, kādai jābūt banānu un kondensētā piena kombinācijai, jau jūs saprotat, ko es ar to domāju)))