sestdiena, 2010. gada 1. maijs

Biezpiena cepumi


Avots- korica, cookschool.ru
Vajag:
200 gr biezpiena
200 gr miltu
1 TK cepamā pulvera
100 g sviesta, izkausēt
3 ĒK cukura
1 TK vaniļas cukura
2 TK medus
1 ola
rīvēta citrona (var arī apelsīna) miziņa
pūdercukurs
Gatavošana:
Sviestu sajaukt ar cukuru, biezpienu, olu, medu. Pievienot miziņu. Izsījāt miltus kopā ar cepamo pulveri, pievienot vaniļas cukuru. Sajaukt miltu maisījumu ar biezpiena maisījumu. Nepārcensties ar mīcīšanu, taču sajaukt rūpīgi.
Uz paplātes, pārklātas ar cepamo papīru ar slapjām rokām likt nelielas mīklas bumbiņas 3-5 cm attālumā citu no citas. Cept 200 C 15-20 minūte, kamēr zeltainas. Dāsni pārkaisīt ar cukura pūderi.
Iespaidi: pirmajā dienā cepumi ir ļoti garšīgi- kaukšķīgi no ārpuses, ļoti mīksti iekšā. Otrajā dienā viss ir mīksts un garša arī laba. Citrona man mājās nebija, vaniļas cukura arī, tāpēc pieliku dažus pilienus vaniļas esences un šķipsnu kanēļa.