piektdiena, 2009. gada 25. septembris

Nu viss, rudens. Cepti āboli.

Pa ceļam uz darbu ir piecstāvu mājas siena, kas pilnībā noaugusi ar vīnogām. Savukārt, darba pagalmā- veca kļava. Mani centrālie indikātori pārmaiņām dabā. Pašlaik sākas skaistākais posms- dažviet sarkani pleķi uz tumši zaļā. Būs vēl labāk. Man tā patīk rudens- vairs nevienam (tai skaitā augtākajiem spēkiem) neesi parādā nepieciešmību par kaut ko līksmot pret paša gribu- piemēram, par karsto saulaino laiku.
Līdz ar to laiks cept ābolus:))
Vajag: cietus sulīgus ābolus, jebkurus žāvētos augļus (es izmantoju dzērvenes un sasmalcinātas aprikozes) un riekstus (lieku lazdu un indijas), medu, nedaudz sviesta
var arī kanēli vai nedaudz kardamona vai ingvera.
Gatavošana:
Izgrebt ābolus (nu, tādu kā tasīti izveidot). Ielikt tajos riekstu, medus, žāvēto augļu maisījumu, sviesta piciņu. No ārpuses ābolus nedaudz apziest ar medu. Likt cepamā formā.
Cepeškrāsnī kādos 175 C cept apmēram pusstundu vai kamēr āboli mīksti.