piektdiena, 2013. gada 11. oktobris

ingvera kēkss (bez taukvielām)

šis kēkss bija sadaļā ar receptēm cilvēkiem, kuriem ir dažādi ēšanas ierobežojumi. Konkrēti šis ir paredzēts diabētiķiem- aizvietojot cukuru ar fruktozi. Taču arī bez ierobežojumiem tas ir ļoti labs, jau 2 reizes cepu.
Recepte- GoodFood 02.2013.numurs, mans tulkojums-atstāstījums.
Vajag:
140 g žāvēto augļu (manuprāt, vislabāk- tumšās rozīnes, aprikozes, melnplūmes)
325 ml karstas citrona-ingvera tējas (no 2 maisiņiem vai arī stipra no svaiga ingvera un citrona)
225 g smalku pilngraudu miltu (man- sijātie no Graudu spēka)
100 g cukura (vai fruktozes)
2 TK cepamā pulvera
1 liela ola, sakult
Apdeits: atcerējos- es pirmajā reizē pieliku lielu sauju mandeļu skaidiņu- bija izcili!
Gatavošana:
1. Ielikt žāvētos augļus traukā, uzliet tēju un atstāt uz 2 stundām.
2. Ieslēgt cepeškrāsni uz 160 C. Blenderī pāris minūtes smalcināt kopā miltus, olu, cukuru un cepamo pulveri*. Pielikt augļus, tēju un kartīgi sasmalcināt*.
3. Likt maisījumu cepamajā formā (man- aptuveni 30 cm gara šaurā kantainā forma, iesviestota vai ar cepamo papīru). Cept 40 minūtes līdz sausam sērkociņam vidū. Ja par ātru kļūst brūns, pārklāt ar foliju. Atdzesēt 5 minūtes formā.
Komentāri:
*tikai tagad rakstot, pamanīju šo posmu. Es miltus ar olu vienkārši sajaucu, man nav tik liels blenderis. Žāvētos augļus ar tēju, protams, labi samālu. Un pēc tam sajaucu ar miltu maisījumu.
Iespaidi: man ļoti patika, kēkss no smaržīgajiem un mitrajiem, tāds kā piesūcināts. Labs ar tēju, labs arī nākamajā dienā. Un ziro tauku, tas man patīk.