svētdiena, 2012. gada 25. novembris

siera pīrāgi

nekāda ziņā ne diētiski, taču bez rauga, bez olām, bez pārliekām kustībām, garšīgi un ideāli uzglabājami sasaldēti. Recepte nāk no manas senas virtuālās paziņas, Maskavas armēnieties Lizas, kura skaidroja man hačapuri gatavošanu un pie reizes minēja arī šādu vienkāršotu versiju. Kura ļoti iedzīvojās mūsu mājās.
Vajag:
puslitrs krējuma un kefīra maisījuma (puse uz pusi)
apt.300 g miltu+ škipsna sodas
daudz rīvēta siera*
30 g sviesta+ vēl tikpat cepšanai
*esmu taisījusi ar dažādiem, man garšo sajaukt parasto puscieto (Krievijas, teiksim) ar balto (Kleo vai tējas) un arī ar kādu Džiugas daudzumu. Var kādu 1/5 siera aizstāt ar biezpienu, var pielikt daudz zaļumu. Katrā ziņā, siera vajadzēs padaudz:) Taču reti kurš spēj apēst divus tādus pīrāgus.
Gatavošana:
Ierīvēt sviestu miltos, kamēr pārvēršas par drupačām (es parasti ierīvēju ne visos miltos, kādus 50 g atstāju- ja nu nevajadzēs tik daudz).
Krējuma un kefīra maisījumā akurāti bērt miltus, maisot un pēc tam mīcot, kamēr mīkla mīksta (!) un tik tikko pārstāj lipt pie rokām. Atstāt to uz kādām 20 min vēsā vietā.
Tad sadalīt kādās 8 bumbiņās, katru izveltnēt, likt daudz siera un aizpiest malas tā, lai pa vidu paliktu lodziņs. Lodziņā ielkt sviesta piku.
Tagad var vai nu sasaldēt, vai nu cept- 200 C līdz skaistai zeltainai krāsai. Karstu pārziest ar sviestu, pārklāt uz kādām 5 min. ar dvieli, lai kļūst mīksti.