Nezinu, vai kāds vēl tā dara? Es tik tiešām vāru kafiju kafijas kanniņā (kā, starp citu, to sauc latviski? krieviski ir джезва vai турка). Darba dienās dažreiz apleju krūzē, bet nu atšķirību jūtu, tēpēc cenšos to darīt retāk.
Aplejot krūzē, kafija vienmēr ir vienādi pliekana, ja tā ir no labajām- tad var sanākt normāla, bet laba- visticamāk nesanāks.
No kafijām es saprotu apmēram tik pat daudz, kā no vīna- atšķiru labu no sliktas, taču labajās gradācijas jūtu reti. Līdz ar to, pieņemot, ka neesmu nekādā ziņā eksperte, mājās pēdējā laikā lietoju Andrito malto. Dzeru vienu tasi dienā, tāpēc man nav aktuāla ekonomija, man ir aktuāli tikai un vienīgi, lai šī vienīgā tase man sagādātu prieku.
Nu tā, un te man kafijasdraugs.lv piedāvāja notestēt un izteikt viedokli.Es nepajautāju- kas man būtu jādara, ja viedoklis izrādīsies negatīvs, bet tas arī nebija vajadzīgs- kafija izrādījās laba.
Saņēmu paciņu šīs kafijas.
Ko es ar to darīju? To es vārīju kafijas kanniņā:)
Un gribu pastāstīt arī jums- kā ir jāvāra kafijas kanniņā. Tie, kas lasa krieviski, var palasīt šajā blogā, bet pārējiem atstāstīšu svarīgāko.
Daži nosacījumi:
-ja kafija netiek malta katrai tasei, maltā veidā to vēlams uzglabāt saldētavā (nu vismaz ledusskapī kā tādā)
-kafija kanniņai jārēķina 1 TK uz 60 ml ūdens (tātad- lielai tasei 4 TK. Manuprāt, var par 1 samazināt, ja vajag)
-kafijai vajadzīgs ledusauksts ūdens (labāk pudeli turēt ledusskpī.
-ūdens ne no krāna, ne karsts, ne vārīts!
-var kafijai pielikt mazu šķipsnu sāli, būs izteiksmīgāka garša
-var pielikt garšvielas- ingveru, krustnagliņas, vaniļu, piparus, kanēli un tml.
Vārīšana, vienkāršākā versija:
Uz mazas uguns uzlikt kanniņu, nedaudz pasildīt, iebērt kafiju, pavisam drusku pasildīt.
Pieliet ūdeni, apmaisīt.
Krūzē, nu kuras dzersiet, ieliet verdošu ūdeni.
Kad kafija sāks kāpt- noņemt, apmaisīt. izliet ūdeni no krūzes, ieliet kafiju.
Kafija, kuru testēju, man likās visai laba, jo tai tāda saprotama, bet ne tik vienkārša garša, tik tiešām bagātīga un patīkama.