piektdiena, 2010. gada 7. maijs

brokoļu salāti ar lazdu riekstiem

Recepte:: книга Гастронома "Про салаты"; polet, cookshool.ru
Vajag:
400 gr svaigo brokoļu
1 mazs sarkanais sīpols
sauja dzērveņu
sauja grauzdētu lazdu riekstu
Aizdaram:
1 TK sinepju, labāk Dižonas
1 ĒK citrona sulas
4 ĒK olīveļļas
sāls, svaigi malti melnie pipari
pāris pilienu balzāmiskā etiķa
Gatavošana:
1. Katliņā uzvārīt ūdeni ar nelielu sāls daudzumu. Brokoļus sadalīt, kātu sagriezt. Verdošā ūdenī likt vispirms kātu, vārīt uz vidējas uguns 5-7 minūtes, tad pielikt brokoļa ziedkopas (diez, tā tās tiešām sauc)?) un vārīt vēl 3 minūtes. Tūlīt likt caurdurī un noskalot ar ledusaukstu ūdeni (šī manipulācija, kā arī gadījumā ar zaļajām pākšu pupiņām, palīdz saglabāt spilgti zaļo krāsu), atstāt, lai notek ūdens.
2. Traukā sajaukt visas aizdara sastāvdaļas, pēdējo smalkā strūklā pieliet eļļu.
3. Lazdu riekstus rupji sakapāt ar nazi. Sīpolus sagriezt ļoti smalkos gredzenos. Traukā sajaukt salātu sastāvdaļas, pārliet ar aizdaru, samaisīt, tūlīt pasniegt.
Iespaidi: salāti brokoļu faniem. Garšīgi, samērīgi. Es neesmu fane, man brokoļi garšo tikai karstā veidā, taču salāti atstāja visai patīkamu iespaidu.