trešdiena, 2010. gada 29. decembris

Magoņu rauši

Recepte-chadeyka.livejournal.com
Vajag:
100 g mīksta sviesta
75 g cukura
150 g jogurta
100 g svaigi samaltu magoņu
300 g miltu
¼ TK sodas
Gatavošana:
Mīkstu sviestu saberzt ar lāpstiņu, pievienojot 75 g sviesta*.
Pieliet jogurtu, putot ar putojamo slotiņu, kamēr masa gluda. Pielikt magones (maltas magones nedrīkst ilgi uzglabāt). Iebērt miltus, sajauktus ar sodu. Ātri samīcīt mīklu. Jebkuras smilšu mīklas ilga un rūpīga mīcīšana bojā struktūru.
Izveltnēt, griezt palielus apļus, likt uz paplātes ar cepamo papīru.
Cept 210 C 12 minūtes. Gatavi rauši būs mīksti, taču kad atdzisīs, kļūs maigi un cietāki.
*man nepatīk šādas manipulācijas, lietoju blenderi
Komentāri: pēc svētku garšu un garšvielu pārbagātības likās poatīkama šī garšas vienkāršība un neitralitāte.