Avots- turku pavārs Orhans Tekins, Mila (http://www.cookschool.ru/)
Vajag:
1 gl sausa nuta
2 ĒK olīveļļas
3 tomāti, sagriezti kubiņos
6 gl buljona (liellops vai vista) *es izmantoju dārzeņu)
150 gr liellopa maltās gaļas oregano- svaigs vai kaltēts
nedaudz miltu
2 ĒK vīna etiķa
sāls, pipari
Gatavošana: Izvārīt nutu (es mērcēju nakti, tad vāru apmēram 20 minūte bez sāls).Uzkarsēt eļļu katlā, nedaudz pasautēt tomātus. Pievienot nutu un buljonu. No maltās gaļas, sāls, pipariem un oregano izveidot mazas bumbiņas, apviļāt miltos un pievietot verdošai zupai.
Vārīt ap 30 minūtēm.
Pirms ēšanas pievienot oregano un etiķi.
Komentāri:Nekad nevāru frikadeles zupā, tikai atsevišķi kādas 5 minūtes un tad pievienoju zupai- bez putām un tml. Arī miltos neapviļāju. Oregano pieliku arī buljonam.
Iespaidi: jauka, skābena, smaržīga zupa.