svētdiena, 2011. gada 6. novembris

šokolādes-banānu kekss

klasisks garšu savienojums un kļūdīties nav iespējams. Vienīgais- četri trauki, tātad- darbietilpīgs:)) Taču viss notiek ļoti ātri un ir tā vērts.
Kekss nav ēdams cepšanas dienā!
recepte- i-lara.livejournal.com
Vajag:
2 gl miltu
2 TK cepamā pulvera
sāls uz naža galiņa
šķipsna rīvēta muskatrieksta
3 gatavi banāni (1.5 gl samaltā veidā)
100 g sviesta
1 gl cukura (man- gaišbrūnais)
2 olas
pusapelsīna miza, rīvēta
1 ĒK apelsīnu liķiera* vai vaniļas esences
50 g šokolādes (labāk melnas)
*man bija apelsīna esence, piepilināju 2 pilienus
Gatavošana:
1. Cepamo formu (garenu keksa formu, ap 25 cm) iesviestot, viegli pārkaisīt ar miltiem. Izkausēt šokolādi, nedaudz atdzesēt. Izkausēt sviestu, nedaudz atdzesēt. Saspiest vai samalt banānus.
2. Izsijāt miltus ar sāli, cepamo pulveri, muskatriekstu.
3. Ar putojamo slotiņu atsevišķi saputot sviestu ar cukuru un olām. Pievienot biezeni, rīvēto mizu, liķieri vai esenci.
4. Sajaukt abus maisījumus (2. un 3.)
5. Pusi mīklas sajaukt ar izkausēto šokolādi. Likt cepamajā formā vai nu slāņiem- balto-melno-balto (tad būs svītrains, kā man) vai nu vēl pēc tam izbraukt ar dakšu cauri mīklai no apakšas uz aukšu, būs sarežģītāks raksts:)
6. Cept 180 C ap stundu, pēc 45 minūtēm pārklāt ar foliju. Jo pēc stundas koka irbulis no vidus neiznāk sauss, bez drupačām- cept vēl 15 minūtes.
7. Pilnībā atdzesēt uz restes, ietīt folijā un atstāt vēsā vietā (ne ledusskapī) līdz nākamai dienai.
Iespaidi: ideāls kekss- ļoti gaumīgs, smaržīgs, mēreni salds, skaists un nemainās vairākas dienas- var uzglabāt folijā arī ilgāk par dienu. Noteikti tādus mazus pievienošu Ziemassvētku dāvanu komplektiem.