otrdiena, 2009. gada 9. jūnijs

Variācija par tiramisu tēmu

Lai man piedod visi pūristi par sāpēm, kuras sagādāju, pieminot tiramisu šī neautentiskā deserta sakarā. Man patiešām tas neliekas svarīgi:)) Garšīgi, bez jēlām olām un atgādina tiramisu (ļoti:))
Vajag:1 maskarpones iepakojums (250 g)
3 TK brūna cukura
3 TK vārīta iebiezinātā piena
100 g savojardi cepumu (dāmu pirkstiņi)
200 g zemeņu
100 ml stipras kafijas
daži pilieni ruma esences
kanēļa un kakao maisījums pārkaisīšanai
Gatavošana: Iepilināt kafijā ruma esenci. Samitrināt cepumus, ielikt trauciņos. Saputot maskarponi ar cukuru un iebiezināto pienu,uzlikt plānā kārtā uz cepumiem. Tad biezākā kārtā- sagrieztas zemenes un visbeidzot- pārējo krēmu. Atstāt uz pāris stundām ledusskapī, pirms pasniegšanas apkaisīt ar kakao un kanēli.

Vistas rullīši ar timiānu un vītinātiem tomātiem


Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
2 ĒK svaiga timiāna lapiņu
2 ĒK smalcinātu vītināto tomātu (var arī tomātu pārslas)
150 g neitrāla jogurta
2-3 ķiploka daiviņas
jūras sāls,
svaigi malti pipari

Gatavošana:Izdauzīt fileju, pārkaisīt ar tomātiem un timiānu, uzkaisīt sāli-piparus. Bagātīgi pārziest ar jogurtu. Sarullēt, nostiprināt ar koka iesmiņu. Ielikt veidnē, uzliet pārpalikušo jogurtu, pārkaisīt ar timiānu, sasmalninātu ķiploku, var arī pielikt dažas svaiga tomāta daiviņas.
Cept cepeškrāsnī 170 grādos, apmēram pusstundu.


Tas, kas man patīk. Naivās mākslas klasika. Niko Pirosmani.

o

Tas, kas man patīk. Naivās mākslas klasika. Henri Rousseau.

f