piektdiena, 2012. gada 24. augusts

mango-sīpolu čatnijs

mans šī mēneša favorīts un produkts, kas ideāli atbilst manai gaumei. Saldi-ass un smaržīgs. Uzlikts uz siera vai siermaizes- ļoti priecē.
Recepte no bbcgoodfood.com, mans atstāstījums un dažas izmaiņas.
Vajag (pusporcijai, vienai 0.5 l burkai):
500 g mango mīkstuma (3 nelieli)
1 ĒK eļļas
1 sīpols, sagriezts pusgredzenos
puspirkstiņš svaiga ingvera, sarīvēt
5 kardamona kapsulas, izņemt sēklas
0.5 kanēļa standziņas
1/4 TK kumīna
1/4 TK koriandra sēklu, saspiest
1/8 TK nigellas (melno sīpolu sēklas)
1/4 TK kurkumas
1 liels ābols
puse liela čili, izņemt sēklas, sakapāt
185 ml baltvīna etiķa*
200 g gaišbrūnā cukura
0.5 TK sāls
Gatavošana:
Sagriezt mango mazos kubiņos. Uzkarsēt eļļu, uz mazas uguns apcept sīpolu dažas minūtes.
Pielikt ingveru, apcept 8-10 minūtes, pielikt visas garšvielas, izņemot kurkumu.
Apcept minūti, likt kurkumu, sīki sagrieztu ābolu, 500 ml ūdens, vārīt 10 minūtes.
Likt mango, čili, uzlikt vāku un sautēt 20 minūtes.
Likt etiķi, cukuru, sāli, uz lēnas uguns vārīt 30 minūtes.
Aizvākot.
Komentāri un iespaidi:
*sagadīšanās pēc man nebija pat tuvu šim etiķa daudzumam, bija trīsreiz mazāk- 60 ml. Nolēmu neatcelt tādēļ iesākto vārīšanu un uzskatu, ka tas padarīja šo recepti tik perfektu. Ja jums garšo ļoti marinētas lietas- welcome, taču man likās, ka 60 ml (nu labi- varēja būt 100) etiķa ir tas daudzums, kas ļauj gala produktam palikt izmeklētam, nevis marinētam.
Recepte ir gara, taču ja sagatavojiet uz galda visu nepieciešamo, tad nekādu darbību- iemet tik kaut ko katlā ik pēc laika.