piektdiena, 2012. gada 1. jūnijs

21.Turku konditoreja

Gribu pastāstīt par jaunu atklājumu- nu jau gan kādu mēnesi vecu.
Ģertrūdes ielā, netālu no krustojuma ar Barona ielu (2 soļi uz Tērbatas ielas pusi), pretī mazam mūzikas ierakstu veikalam uzradās burvīga kafejnīca. Es pat teiktu - pārsteidzoši burvīga.
Ideāla telpa- vispār bez pārmērībām, bez austrumnieciskuma, tautiskuma, centīga dizaina vai tml.- pēc  "Madrides" tādu neesmu redzējusi. Gaiša, glīta, asketiska vide, kas varētu atrasties jebkādā pilsētā. Maza- trīs galdiņi un lete pie loga. Turku mūzika- acīmredzot radio,- klusa un daudzveidīga.
Ideāls sortiments- sāļie pīrāgi un cepumi, grandioza turku saldumu izvēle, tējas, kafijas, nedaudz alkohola. Fotogrāfijā ir smilšu groziņš ar āboliem (skan vienkārši, bet tie āboli ir savārīti ar garšvielām un groziņa mīkla ir izcila; otrais ir smilšu pīrāgs (neatceros nosaukumu) ar valriekstiem un medu)
Cenas- pavisam normālas. Turku tēja, kuru var līdz bezgalībai papildināt no patvāra (0.60 Ls) un saldumi vidēji 50-70 santīmu.
Apkalpošana- draudzīga, mierīga un bez aizķeršanās.
Iespaidi- ļoti garšīgi un pārliecinoši saldumi. Manam bērnam tā tagad ir atbilde uz visiem maniem piedāvājumiem nosvinēt mācību gada beigas/kompensēt ciešanas no pretērču potes un tml. Noteikti tas viss garšos arī cilvēkiem, kuriem nav manas kaisles uz austrumu saldumiem, jo tie saldumi nebūt ne visi ir īpaši eksotiski.
Trūkumi- cik saprotu, īpašnieku vēlme ir izvērsties un tāpēc tagad tur būs dabūjams arī pamatīgais ēdiens. Noteikti tas būs autentisks un garšīgs, taču telpa ir ļoti maza un manā uztverē ēdiena smarža tur galīgi nav vajadzīga un arī es nesaprotu vairs tad to loģistiku, ja cilvēki tur pusdienos. Bet varbūt es kļūdos un būs labi, redzēsim.
Ak, jā- līdzņemšana! Es pirku līdzi 2 saldumus un, redziet, man tos iepakoja kastītē un aizlīmēja ar uzlīmi. Protams, par brīvu un bez lūgšanas.
Vienvārdsakot- silti iesaku!
UPD 07.2014. Nu tā, divus gadus viņi pastāv. Minimāli mainīts kafejnīcas interjers, uzradies stends Kalnciema kvartālā, liekas vairs nekā jauna. Laba karsta kafija, taču saldumi... man liekas, ka mainījies pavārs vai milti vai izpratne par sastāvdaļām. Kaut kas neliels- sviests pret margarīnu? Nezinu. Joprojām tur iegriežos, bet par sajūsmu vairs to nesauktu.