trešdiena, 2015. gada 2. septembris

putukrējuma deserts ar krūmmellenēm un cepumiem

ārkārtīgi vienkāršs deserts, taču tā vienkāršība atkal prasa burvju cepumus, kuri mani ir savaldzinājuši. Tīmeklis man saka, ka tomēr biežāk tie ir mandeļu (kas arī būtu izcili), bet šie konkrētie ir aprikožu kauliņu. Ar attiecīgu smaržu un garšu- izteiksmīgu un neparastu.
Pērku Stokmann'ā, ap 2 eiro, cepumu plauktā pie kasēm.No pakas sanāks kādi 8-10 deserti.
Vajag (3 desertiem):
200 ml saldā krējuma
1 TK damerara cukura
kādi 20 cepumi
100-150 g krūmmelleņu
Gatavošana:
Saputot saldo krējumu ar TK cukura. Trauciņos likt 4-5 cepumus, tad nelielu kārtu saldā krējuma, dāsnu kārtu melleņu, vēl drusku saldā krējuma, atkal cepumus un mellenes. Galvenais ir, lai melleņu ir gana- tās kompensēs saldā krējuma treknumu un cepumu saldumu, kā arī-lai cepumiem vismaz no vienas puses pieskaras saldais krējums.
Likt uz kādu stundu ledusskapī.