otrdiena, 2010. gada 5. janvāris

Griķi ar tofu sieru

Avots- Ю.Высоцкая "Едим дома круглый год", 22.lpp.
Vajag:
1/4 TK rīvēta muskatrieksta
1 TK kaltēta bazilika
2 ĒK sojas mērces
1 TK eļļas
2 ķiploka daiviņas
1 neliela ingvera sakne (pirksta lielumā)
120-200 gr tofu
200 ml verdoša ūdens
100 gr griķu putraimu
Sauja svaiga bazilika lapu
Gatavošana:
Nomizot un sarīvēt ingveru, saspiest ar presi ķiplokus. Katlā ar biezu dibenu uzkarsēt eļļu, pievienot ingveru, ķiploku, muskatriekstu un sojas mērci. Pievienot griķus un apmaisot nedaudz pasildīt. Pieliet ūdeni, uzlikt vāku un vārīt uz lēnas uguns 12-15 minūtes. Pievienot kaltēto baziliku, apmaisīt. Likt griķus traukā, virsū- kubiņos sagrieztu tofu un svaigo baziliku.
Komentāri: man ļoti patīk kontrasts starp garšvielām griķos un neitrālo tofu. Un vispār garšīgi un ļoti smaržīgi.
Mana pirmā persnīgā pavārgrāmata, tēpēc izturos pret to ar zināmu sentimentu. Kaut gan arī principā uzskatu to par nesliktu. Tā nav piemērota cilvēkiem, kuri tikko sākuši gatavot, jo tad var nepamanīt dažas Visockas mānijas, saistītas ar čili vai citrona sulas daudzumu un tml. Bet kopumā, nesniedzot īpašu tehnoloģisku precizitāti, tā sniedz visai normālu un vispusīgu ieskatu iespējās. Un man ļoti patīk tās struktūra, pēc produktiem.