Mājās esmu taisījusi saldējumu vairākkārt un tas vienmēr ir ļoti garšīgs, taču bez saldējuma mašīnas process ir samērā laikietilpīgs- tā apmaisīšana, un tas mani parasti attur. Laikietilpība gan izpaužas kā nepieciešamība sekot procesam- nezinu, vai kondensētā piena vārīšanu var uzskatīt par īpaši laik- un darbietilpīgu procesu? Nu, jebkurā gadījumā, man pašai gandrīz negaršo saldējums:)
Taču man ļoti garšo šis te. Konsistence sanāk tāda, kā sorbetam, tikai gluda. Respektīvi, var kost, nevis grauzt:) Pagatavojams elemetāri un zibenīgi, daži komentāri:
1. Saldēt var jebko un jebkādās kombinācijās. Samaltas ogas, augļus, noteikti arī pievienojot jogurtu (pamēģināšu nākamreiz), garšvielas, riekstus un tml.
2. Vajag formiņas. Līdz šim man bija Ikea, ap 2 latiem, taču nedaudz par dziļu, bērns nepaguva apēst, kamēr kusa. Pagājušajā nedēļā Rimi pa 49 santīmiem uzradās formiņas 4 saldējumiem, nopirku vairākus komplektus un tie ir perfekti (nesen viena Tupperware-atkarīgā man jusmīgi rādīja tādas formiņas pa 12 latiem:)
3. Augļi un ogas ir jāsamaļ kārtīgi, es darbinu blenderi kādas 2 minūtes.
4. Kauliņi. Varbūt kādam garšo, taču es tos likvidēju. Kad samaļu, teiksim, jāņogas, masu pārleju sietā un maisu to ar karoti, kamēr visa izsūcas cauri, atstājot sietā lieko. Lieko var utilizēt morsos-dzērienos.
5.Sula, nevis biezenis- pārvēršas par ledus gabalu, nevis sorberu, brīdinu.
6.Apdeits. Lai izņemtu saldējumu no formiņas, tā jāpatur karstā ūdenī aptuveni 5 sekundes!
Nu tā, tas arī viss.
Šis ir mellēņu un persiku. Aptuveni pusglāze melleņu un 2 nomizoti negaršīgi persiki (var pievienot, piemēram, kardamonu). Katram pielikta 1 ĒK cukura pirms malšanas. Caur sietu nelaidu, melleņu kauliņi netraucē.
Šie ir jāņogu (sarkanās, dzeltenās), persiku un upeņu. Pēc katras kārtas iepauzēju uz 10 minūtēm, lai nedaudz sasalst. Cukura vajag vairāk, nekā iepriekšējā.