trešdiena, 2011. gada 16. februāris

ļoti vienkāršas pusdienas

Īstenībā tās nebija vienas pusdienas, būtu tomēr par traku apvienot kartupeļus un 35% saldo krējumu:)
Kartupeļu recepti/ideju ieraudzīju sekošanas sarakstā, blogā Absolūts ēd, paldies autorei! Linku uz recepti nelikšu, diemžēl tas ir blogs, ar kuru manam datoram neiet, uzkaras konsekventi.
Krāsnī cepti katupeļi ar ķiplokiem
Vajag:
nomizoti kartupeļi,
ķiploki, sagriezti plāksnītēs
nedaudz sviesta
Gatavošana:
Kartupelus sagriezt ne līdz galam (lai viena mala saturētu kopā; autore iesaka griezt uz karotes), spraugās salikt ķiploku. Likt iesviestotā cepamajā formā, pasalīt, var uzlikt sviesta gabaliņus pa virsu. Cept 200 C 40-60 minūtes (man sanāca precīzi stunda, otru pusstundu zem folijas).
Komentāri: vienkārši un protams ļoti garšīgi.
Biezpiena krēms ar žāvētiem ķiršiem

Faktiski jau tā ir slavas dziesma ķiršu sukādēm, kuras tagad tirgo "Bērnu pasaules"1.stāvā kaut kāda lauku saimniecība. Ļoti skaistas un kiršu garša tām nav pilnībā iznīdēta.
Vajag:
600 g biezpiena, izberzt caur sietu (jā-jā, bez tā nesanāks)
3-4 ĒK brūnā cukura
kārbiņa ķiršu sukāžu (laikam kadi 50 g)
pāris pilieni vaniļas esences
250 ml saldā krējuma
Gatavošana:
Saputot krējumu ar cukuru, esenci. Akurāti sajaukt ar caurberzto biezpienu un sagrieztām sukādēm. Atstāt aukstumā uz pāris stundām.