otrdiena, 2009. gada 2. jūnijs

Mazas bērnu kūciņas

Bērnu- gan tāpēc, ka garšo bērniem, gan tāpēc, ka pieaugušiem atgādina par bērnības garšām. Absolūti vienkāršu komponentu salikums, kas prasa 10 minūtes- un nekad neviena nav palikusi pāri. Un jauki izskatās.
recepte- IRIS, www.cookschool.ru

Vajag:
mazu cepumu iepakojums (izmantoju Selgu mini)
šokolādes sieriņi(Kārums)- no katra sieriņa sanāks 6 detaļas- tātad, kādi 10 sieriņi, sagriezt
100 ml saldā krējuma, saputot ar stindzinātāju
vieglas ogas (mellenes, avenes)
var arī šokolādes skaidiņas- rotāšanai
Gatavošana:
Uz cepuma uzlikt sieriņa gabalu, banāna ripiņu, uzspiest saputoto krējumu, uzlikt odziņu.

Tango

Nevar teikt, ka mani kaut kā īpaši uzrunātu tango- katrā ziņā neskatos sacensības un tml. Bet tas neattiecas uz dažiem izpildītājiem un tango filmās. Neapšaubāmi, kā pavadošā mūzika- ļoti izteiksmīgi. Nelikšu atkārtoti Al Pačino deju:)), kaut gan tas ir etalons.

Skaistākais tango, kuru esmu dzirdējusi- Pjacollas Libertango-
http://www.youtube.com/watch?v=z_exd6U1ubY&feature=related

Vēl Pjacolla, spēlē Krēmers
http://www.youtube.com/watch?v=eamRlKTe7rU

Savādāk, bet arī patīk- Gotan Project
http://www.youtube.com/watch?v=feMJx8ldhbQ&feature=related

Visiem zināmā tango veiksmīgā izmantošana filmā-
http://www.youtube.com/watch?v=lEh9az2GlpI&feature=PlayList&p=AA6E360F68E183FD&index=11

Un vēl- skaistā sieviete Monika Beluči-
http://www.youtube.com/watch?v=yQiQDyRddzk&feature=PlayList&p=AA6E360F68E183FD&index=8

Nu un, lai tas viss nebūtu pārāk saldi- vēl viens tango no filmas-
http://www.youtube.com/watch?v=qX_4A6d_Q-U&feature=PlayList&p=8B59DF3C68CAFFFE&index=0

Mocarella ar citrona cedru un majorānu

Sākotnēji tā ir Dž.Olivera recepte, taču proporcijas neievēroju un neatceros.
Vajag:
mocarellu (labāk- bifeļa)
svaiga citrona cedra
čili pipara gabaliņš
biezs krējums
svaigs majorāns
olīveļļe
svaigi malti pipari
Gatavošana: Mocarellu sagriezt biezās šķēlēs vai saplēst, kārtot uz šķīvja. Bagātīgi pārziest ar krējumu, apbērt ar cedru un sasmalcinātu čili (protams, bez sēklām:)), apslacīt ar olīveļļu, pārkaisīt ar majorānu, pipariem. Atstāt uz kādu stundu ledusskapī u tad ēst.