sestdiena, 2011. gada 5. marts

Ezogelin corbasi (Līgavas zupa) (4/5)

Recepte- elena-fialka.livejournal.com. Šoreiz zupa no turku virtuves. Ļoti tradicionāla un pat apvīta ar leģendām. Skumjš stāsts par nemīlētu un ne-mīlošu tikko apprecētu meiteni, kura gatavoja šo zupu svešā mājā. Stāstam sliktas beigas, varat painteresēties tīmeklī, taču no stāsta palika pāri ļoti garšīga zupa:)

Vajag:
100 g sarkano lēcu
100 g rupja bulgura
1 sīpols, sasmalcināt
1.5 l ūdens vai buljona (man-ūdens)
2 ĒK tomātu pastas vai biezeņa (man- 3 ĒK biezeņa bez piedevām, to tūbas I love eco- nopērkams lielajos Rimi)
50 g kausēta vai parastā sviesta (man- 30 g)
1 TK kaltētu piparmētru
sāls
pipari
kūpināta paprika (man tādas nav, tāpēc 1.5 TK saldās, 0.5 asās paprikas pulvera)
Gatavošana:
Apcept sīpolus sviestā, pievienot tomātu biezeni, lēcas, bulguru, nedaudz pasautēt. Pieliet buljonu, pievienot piparmētras, papriku. Kad viss sāks vārīties, samazināt uguni un vārīt, kamēr bulgurs un lēcas mīksti. Pasālīt.
Komentāri: burvīga zupa- ļoti viegla, sātīga, garšīga. Glāzi ūdens var aizvietot ar tomātu sulu. Garšīgāka 2. un 3.dienā.

šokolādes pankūkas (5/5)

esmu jau tā pieradusi pie šokolādes, ka varētu tā dzīvot vienmēr. Taču pavasarī parasti ar tik radikāliem saldumiem iepauzēju (tas ir ieradums, ne ar tievēšanu saisīts), tāpēc labi vien ir, ka datums liek pabeigt pirmo no manām apņemšanām.
To pašu varu teikt par pankūkām- šī nedēļa slēdza geštaltu, esmu tās cepusi bērnam vairākkārt- uz skolas svētkiem, tāpat, "jo ir brīvdienas" un tml. Vēl vienu recepti atliku- pietiekami interesantu, bet nu viss, pietiek.
Šokolādes pankūkas

Recepte -Selena, cookschool.ru, sākotnēji- carina-forum.com.
Vajag:
0.5 l piena
2 ĒK kakao ar cukuru*
1 ola
1 pilna glāze miltu
1 ĒK eļļas bez smaržas
3/4 TK sāls (es liku mazāk par 1/2 TK)
* es liku 2 ĒK kakao un 2 ĒK cukura
Gatavošana:
Iesijāt traukā miltus ar kakao un sāli, iztaisīt iedobi, iesist olu, ieliet pusi piena, akurāti samaisīt. pakāpeniski pieliet pārējo pienu, eļļu, labi samaisīt. Atsktāt uz kādām 15 minūtēm. Cept uz lēnas uguns, pannu pāris reizes ar otu pārziest ar izkausētu sviestu.
Komentāri:
Jaukas pankūkas, vienkārši gatavojamas, šokolādīgas, garšīgas kopā ar putukrējumu. Cik saprotu, autore pildīja ar bumbieriem (laikam jau karamelizētiem). Nu, dažādas iespējas pastāv.