svētdiena, 2010. gada 12. septembris

ķirbis turpinās

Ļoti vienkārši, ātri un garšīgi. Sezonai atbilstoši. Spējām atbilstoši- darba atsākšana pēc gara atvaļinājuma pārvērtusi mani par dārzeni:)
Labāk izmantot miltainu, nevis sulīgu ķirbi.
Cepts ķirbis ar brinzas sieru

Avots- Larisa, cookschool.ru
Vajag:
ķirbis
tomāti
nedaudz eļļas (īpaši laba būs sezama vai riekstu)
brinzas siers (vienmēr vietā izmantoju kazas- parasto vai kūpināto)
mans pienesums- sezama vai ķirbja sēkliņas
Gatavošana:
Sagriezt ķirbi plānās šķēlēs, likt uz paplātes ar cepamo papīru, pārslacīt ar eļļu, pārklāt ar foliju, likt krāsnī 180 C uz kādām 15-20 minūtēm (jāskatās atkarībā no ķirbja šķirnes- jābūt praktiski gatavam, mīkstam). Izvilkt, pārlikt ķirbi uz otru pusi, likt virsū siera šķēli, pa virsu- biezu tomāta šķēli, sēkliņas. Cept vēl 5-7 minūtes.
Komentāri: ceptu tomātu un ķirbja kombinācija ir izcila. Es taisu paplātēm- auksts arī labs, ņemu uz darbu. Parasti negrieži dekoratīvus aplīšus, tas tikai fotogrāfijai)) Un tā brunā siera maliņa- tāda ir kūpinātam kazas sieram, nevis tik stipri sacepusies. Pirms cepšanas ķirbi var pārkaisīt ar kaltētiem garšaugiem- vidusjūras maisījumu vai tml.