svētdiena, 2012. gada 16. septembris

Olivera ātrrulete

Ruletes prasa meistarību, ir laikietilpīgas un vienmēr sanāk pēc garšas kā omlete- tāds bija mans viedoklis. Tāpēc mums ir dots Džeimijs Olivers- lai ruletes pagatavošana prasītu precīzi 15 minūtes (uzņēmu laiku). Omletes piegarša pilnībā izzūd pēc atdzesēšanas.
Recepti atradu blogā.
Rulete ar džemu
Vajag (4 porcijām):
55 g cukura (man- vienmēr gaišbrūnais)
55 g miltu- izsijāt
2 TK (striķētas) cepamā pulvera
šķipsna sāls
2 olas
5 ĒK skābena džema
pūdercukurs
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 180 C.
Ieklāt četrkantainā traukā cepamo papīru.
Sajaukt pirmās četras sastāvdaļas, tad pielikt olas un sakult ar putojamo slotiņu. Izliet formā, veidojot četrstūri (apmēram 20 uz 25 cm)
Cept 6-8 minūtes, kamēr kļūst gaiši zeltains.
Uzsildīt katliņā džēmu (es to nedarīju, man nebija ļoti blīvs).
Izņemt biskvītu, apgāzt uz kādas virsmas, akurāti noņemot papīru. Pārziest ar džēmu, sarullēt, pilnībā atdzesēt. Pirms ēšanas pārkaisīt ar pūdercukuru.
Komentāri un iespaidi: cepu iepriekšējā vakarā, ietinu plēvē, atdzesēju ledusskapī. Karstam olu smarža bija, aukstam- izzuda. Maiga, garšīga rulete. Momentāli pagatavojama. Man nav pieredzes sarullēt, kā redzams piēc foto- nepietiekami stingri- bet nu vienalga. Rulete ir lipīga, pārkaisīt vajag noteikti. meitene, kas parādīja recepti, kaisīja ar kokosa skaidām.