pirmdiena, 2015. gada 31. augusts

lapu kāpostu-vistas kotletes

Lapu kāposti labi der apjoma un sulīguma radīšanai kotletēm- tiem nav intensīvas garšas, ir smuka krāsa un tie ir ātri pagatavojami. Kotletes sanāk gan glītas, gan veselīgas.
Vajag:
500 g vistas filejas
3-4 lapu kāpostu (kale)
2 ķiploka daivas
sauja sakapātu pētersīļu un diļļu
sals, pipari, pāris pilieni Tabasco
1 ola
Gatavošana:
Ar blenderi sasmalcināt gaļu. Tad likt blenderī lapu kāpostus (bez vidējā kāta), ķiploku, zaļumus. Sasmalcināt. Pēc apjoma kāpostu masai jābūt nedaudz mazākai par vistu. Sajaukt ar vistu, olu, tabasco. Kārtīgi samaisīt. Cept uz mazas uguns pannā zem vāka, minimālā eļļas daudzumā, 3-4 minūtes no katras puses.