Avots- Marināde un ideja izmantot zemesriekstu sviestu- no žurnāla „Labu apetīti” numura 07.08. Oriģinālajā versijā zemesrieksti marinādē netika izmantoti, tos pēc tam izmantoja mērcē. Turklāt vistu cepa uz pannas. Kopā ar eļļas daudzumu marinādē tas viss, manuprāt, veidotu traki treknu ēdienu, tāpēc veicu izmaiņas.
Vajag:
500 g vistas filejas, sagriezt šaurās, plānās strēmelēs
3 caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas
3 ĒK sezama eļļas (liku uz pusi mazāk)
2 ĒK valriekstu eļļas (liku uz pusi mazāk)
naža gals maltas paprikas
6 ĒK sojas mērces
1,5 ĒK zemesriekstu sviesta
Gatavošana:
Vistu sajaukt ar visu pārējo, marinēt stundu. Ielikt stikla cepamā formā ar vāku, cept cepeškrāsnī apmēram pusstundu 170 C.
Iespaidi: burvīga marināde, smaržīga un sulīga vista. Līdz ar to, ka man ir slinkums ņemties ar citu gaļu un es ēdu pārsvarā vistas fileju, garšas nianses kļūst ļoti aktuālas.