ēdiens ir vienkārši pagatavojams un nav arī īpaši laikietilpīgs, taču tam vajadzēs divas neikdienišķas sastāvdaļas- pērļu kuskusu un garšvielu Ras El Hanout. Par abām- produktu sadaļā.
Domāju, ka ļoti labi var pagatavot veģetāru variantu- tad nevajag vistu, bet var vēl pielikt strēmelēs sagrieztus burkānus.
Vajag (lielai dziļai pannai):
1.5 gl pērļu kuskusa
2 lielas vistas filejas, sagriezt šaurās strēmelēs
2 paprikas, sagreizt šaurās strēmelēs
1 cukinī, sagriezt šaurās strēmelēs
1 l karsta buljona vai ūdens (labāk 50:50)
2 pilnas TK Ras Es Hanout
2 ĒK eļļas
sāls, pipari (melni vai Kajēnas)
Gatavošana:
Mazā pannā uzkarsēt eļļu, pielikt 1 TK Ras El Hanout, apcept vistas strēmeles 5 minūtes.
Lielā pannā uz lēnas uguns uzkarsēt 1 ĒK eļļas, pielikt kuskusu, rūpīgi apmaisīt, pielikt papriku, vistu, pārejās garšvielas, pieliet buljonu un/vai ūdeni, uzlikt vaku, sautēt 10 minūtes. Parbaudīt- vai nevajag vēl šķidrumu, apmaisīt. Pielikt cukīnī, sautēt 5 minūtes. Noņemt no uguns, atstāt zem vāka vēl uz 5 minūtēm.
Komentāri: jābūt uzmanīgam ar šķidrumu, pa rokai iesaku turēt karstu ūdeni, lai nedaudz pielietu, ja sāk pieraut. Visas sastāvdaļas sagatavoju jau no rīta (apcepu vistu, ieliku konteinerī, sagriezu dārzeņus, atkausēju buljonu). Vakarā vajadzēja tikai visu savienot un pabeigt.
Iespaidi: ļoti smaržīgs, garšīgs ēdiens, ideāls lielai kompānijai.