ceturtdiena, 2010. gada 6. maijs

griķu pankūkas ar sieru

Šādā laikā aizmirstam par zāli un lapām, pievēršamies tradicionālajām ziemas vērtībām.
Griķu kabatiņas ar sieru

Vajag:
1 gl griķu miltu un rupjo kviešu miltu maisījuma (apmēram puse uz pusi, nedaudz vairāk kviešu; nopērkami bioloģiskās pārtikas veikalos)
3 mazas olas
1,5 gl piena
šķipsna sāls
šķipsna cukura
2 ĒK olīveļļas
100 g jebkura kūstoša siera, sagriezt nelielās šķēlēs
Gatavošana:Sakult pienu ar olām, sāli un cukuru. Kuļot pievienot miltus. Kad mīkla kļūs absolūti viendabīga*, pieliet eļļu, izmaisīt, atstāt uz pusstundu. Var arī uz ilgāku laiku, es mēdzu pankūku mīklu taisīt vakarā un likt līdz rītam ledusskapī. Uzkarsēt pannu ar minimālu eļļas daudzumu, liet mīklu tādejādi, lai sanāk ovāli, gareniski plācenīši. Nedaudz apcept**, apgriezt otrādi, uz vienas malas uzlikt sieru, aizvērt kabatiņu, cept līdz zeltainai krāsai.
*personīgi es to neprotu darīt bez miksera
** ja šajā posmā izcep līdz gatavībai- pārlūzīs salikšanas brīdī