sestdiena, 2012. gada 7. jūlijs

jūlija vakariņas 3

neesmu liela karstuma fane, taču man patīk jebkādi ekstrēmi laika apstākļi un dienas, kad 32 grādi pāriet mežonīgā negaisā, vispār jau atbilst manai gaumei. Staigāšana pa pilsētu ir apgrūtināta un pieķeru sevi atrodoties visdīvainākās vietās- piemēram, Drogās bez kādas vajadības- kur ir kondicionēts gaiss.
Ēšana šādā laikā ir neiespējama, taču man ir risinājums. Supervienkāršs un arī gatavošanas loģistika der karstumam- jāgatavo vakarā. Nakts smūzijs.
Taču tas vēl nav viss.
Vispirms atgādinu, ka neviens nav atcēlis jauno kāpostu salātus-
Vajag: ļoti smalki sagriezti un ar roku samīcīti kāposti, daudz sakapātu zaļumu (dilles, pētersīļi, baziliks, kinza), tomāti, eļļa, sāls-pipari.

Tad vēl kabači ar šampinjoniem un tapenādi.
Tapenāde (maltas olīvas) derēs visvienkāršākā, var aizvietot ar melnām olīvām.
 
Vajag:
kabacis- sagriezt vidēji plānās šķēlēs
šampinjoni- uz pusēm
siers- strēmelēs vai šķelēs
timiāns, pipari, sāls, tapenāde, nedaudz eļļas
Gatavošana:
Dārzeņus likt uz cepamā papīra, pārkaisīt ar pārējo, pārslacīt ar eļļu, uzlikt nedaudz tapenādes, cept 180 C ap 20 minūtēm.
Un tad beidzot solītais-
Zemeņu nakts smūzijs
Atļaušos nelatviskot nosaukumu, jo manā izpratnē tas tomēr gluži kokteilis nav.
Ideja no tā paša avota, no kurienes nakts putras. Rezultāts man garšo vēl labāk. Tās proporcijas neievēroju, nebija pa rokai. Ar manām proporcijām arī sanāk tieši tas, ko vajag.
Vajag (2 puslitra burkām)
0.5 gl kafijas maļ.mašīnā samaltu auzu pārslu+1 TK čia sēklu
0.5 gl bezpiedevu jogurta
3 ĒK zeltainā sīrupa vai medus
1 gl sagrieztu zemeņu
2 gl piena
Gatavošana: rūpīgi sablenderēt visu, izņemot pienu. Pieliet pienu, apmaisīt, liet burkās, uzlikt vāku, atstāt uz nakti ledusskapī. Var lietot 2-3 dienas.
Iespaidi: man netraucē nevārīto auzu pārslu garša. Struktūra pasakaina- krēmīga un gluda. Garšīgi, sātīgi, auksti. Ideālas brokastis vai vienalga kas cits.