Recepte no "Labu apetīti", 2008.g.ziemas numura.
Pildītie cepumi
Vajag:
50 g rozīņu (man- kaltēto dzērveņu)100 g dzērveņu
50 g cukura
4 lapas kārtainās mīklas (nedaudz atkausēt)
sakulta ola pārziešanai (parasti žēloju veselu olu un pārziežu ar pienu)
pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 200 C.
Blenderī sakapāt rozīnes ar cukuru un dzērvenēm. No kārtainās mīkla sizgriezt četrstūrus apt.7x7 cm. Likt uz plāts ar papīru. Uzmanīgi ar nazi ievilkt kvadrātus apt.1 cm no malas (neizgriežot cauri mīklai, līdz pusei). Iekšējā kvadrātā likt TK ogu masas. Uztipināt no mīklas izgrieztu zvaigznīti. Zvaigznīti un ārējo malu pārziest ar olu. Cept 15 minūtes, pārkaisīt.
Iespaidi: ļoti ātri, elementāri, sanāk dekoratīvi un arī garša burvīga- saldi-rūgtena.