trešdiena, 2015. gada 15. aprīlis

nutella vs vāverīte

kolēģe šodien dedzīgi stāstīja, ka savam bērnam pērkot tikai Laimas " Vāverītes" šokokrēmu, nevis to "importa sūdu "Nutellu"". Un sakarā ar to, ka pēdējo mēnešu laikā šis ir trešais gadījums, ka dzirdu šo pretnostatījumu, nolēmu beidzot nokoncentrēties un pastāvēt mirkli pie attiecīgā plaukta "Rimi". Jo es arī gribu būt laba māte:) (jājā, es visu zinu par tām, kas vispār skatās uz tādiem produktiem)
Nav noslēpums, ka ļoti vēsi izturos pret "Laimas" produkciju- pēdējos gados. Sastāvi ir pabriesmīgi, garšas pliekanas un liekam patriotismam nav nekāda pamata- "Laima" nav mūsu un ko te tēlot. Un vispār- attiecībā uz šokolādi, manuprāt, pilnīgi nedarbojas princips "reģionāls=labs". Nu tā, zinot, ka esmu aizpriedumaina, centos būt īpaši uzmanīga un savaldīga:)

Cukurs: Nutellā vairāk, ievērojami.
Tauki: Nutellā ievērojami mazāk. Un uzreizi saprotam, no kurienes leģenda par Vāverītes izcilo sastāvu. Otrā pozīcija Nutellas sastāvā- palmu eļļa. Otrā pozīcija Vāveres sastāvā- basijas tauki. Nezinu, kā eļļa var būt sliktāka par hidrogenizētiem taukiem-lai no kāda auga tā tiktu spiesta. Nu bet labi. Basija, acīmredzot, liekas ok, jo tas ir rieksts. Cilvēks iedomājas makadāmijas riekstu eļļu vai tml. un liekas- nav slikti. Bet basijas tauki (kas tiek galvenokārt izmantoti kosmētikā) ir lēts aizvietotājs, kas kompensē kakao sviesta minimālo daudzumu. Nekā laba tajā nav.
Kalorijas: daudz mazāk Nutellā.
Rieksti: Nutellā 13%, Vāverē- 7%.
Viss pārējais- identisks.
Cena, vismaz šobrīd (akcija)- identiska. 
Iepakojums- Nutellai labāks, jo stikla. 
Esmu dzirdējusi, ka Vāvere nav tik plastiska un to grūti smērēt uz tostiem.

Nu tā, neredzu nekādu vajadzību mainīt savu ieradumu reizi gadā pirkt bērnam Nutellas burku:)
Bet vispār jau- ja Nutella vai Vāvere nav (cerams) jūsu regulārajā ēdienkartē- nav tam nekādas nozīmes. 

Papildinājums
Šodien vēl papētīju.
Luksam tāds pats sastāvs, kā Vaverītei, riekstu tik nav. taukviela- šī eļļa.
Rimi ražotais identisks Nutellai, vēl pat nedaudz labāks.
Duo- ļoti apšaubāms.